Im bardziej dbasz o to, co wkładasz do przysłowiowego garnka i co zawiera Twoja własna lodówka, tym lepsze efekty osiągasz również w swojej pracy i życiu osobistym. Warto więc zmieniać swoje dotychczasowe przyzwyczajenia i nawyki. Dlatego, może warto zacząć gotować na parze ?
Dlaczego warto przyrządzać potrawy na parze? - oto kilka powodów
- w gotowanych potrawach na parze zachowujemy o 50% więcej składników odżywczych, witamin i minerałów.
- produkty pozostają wilgotne i świeże, zachowując przy tym swój naturalny aromat i kolor
- gotowanie w ten sposób podkreśla naturalny smak produktów.
- gorąca para zmiękcza włókna znajdujące się w pożywieniu, przez co wszystkie dania, które powstają na parze są lekkostrawne
- wszystkie dania przyrządzone na parze są niskokaloryczne, ponieważ do ich przygotowania nie potrzeba tłuszczu - idealne rozwiązanie dla osób na diecie
- bardzo szybko można przygotować takie posiłki jak i później je odgrzać nie tracąc przy tym smaku potraw i ich konsystencji
- tak przygotowane warzywa, są idealne dla małych dzieci!
Ciesz się zdrowiem wraz ze swoimi bliskimi na długie lata. Zapewnij sobie zdrowe gotowanie nie tylko na śniadanie, ale również na obiad i kolację.
0 komentarze :
Prześlij komentarz