2016-01-15

Dlaczego warto gotować na parze ? Gotuj zdrowo!

Czy wiesz, że... zdrowe odżywianie pozytywnie wpływa na Twoje samopoczucie, rozwój psycho - somatyczny, jakość snu i relacje z innymi ludźmi?




 Im bardziej dbasz o to, co wkładasz do przysłowiowego garnka i co zawiera Twoja własna lodówka, tym lepsze efekty osiągasz również w swojej pracy i życiu osobistym. Warto więc zmieniać swoje dotychczasowe przyzwyczajenia i nawyki. Dlatego, może warto zacząć gotować na parze ?

Dlaczego warto przyrządzać potrawy na parze? - oto kilka powodów

  • w gotowanych potrawach na parze zachowujemy o 50% więcej składników odżywczych, witamin i minerałów.
  • produkty pozostają wilgotne i świeże, zachowując przy tym swój naturalny aromat i kolor
  • gotowanie w ten sposób podkreśla naturalny smak produktów.
  • gorąca para zmiękcza włókna znajdujące się w pożywieniu, przez co wszystkie dania, które powstają na parze są lekkostrawne
  • wszystkie dania przyrządzone na parze są niskokaloryczne, ponieważ do ich przygotowania nie potrzeba tłuszczu - idealne rozwiązanie dla osób na diecie
  • bardzo szybko można przygotować takie posiłki jak i później je odgrzać nie tracąc przy tym smaku potraw i ich konsystencji
  • tak przygotowane warzywa, są idealne dla małych dzieci!


Ciesz się zdrowiem wraz ze swoimi bliskimi na długie lata. Zapewnij sobie zdrowe gotowanie nie tylko na śniadanie, ale również na obiad i kolację.

0 komentarze :

Prześlij komentarz